Tekst objavljen: 27.05.2013 13:30        


Kina gradi čitav jedan novi grad u šumama u blizini beloruske prestonice Minska, koji će predstavljati odskočnu dasku za industrijsku proizvodnju između Evropske unije i Rusije.

Kinezi grade moderni industrijski grad u Belorusij

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je područje oko međunarodnog aerodroma u Minsku, koje je 40 puta veće od Menhetna, dodelio za razvoj projekta u vrednosti od pet milijardi dolara, u kojem će postojati dovoljni kapaciteti za smeštaj 155.000 ljudi.

- Ovo je jedinstven projekat. Niko u Evropi neće biti u stanju da izradi nešto nalik ovom industrijskom parku, jer će infrastruktura biti toliko moćna - izjavio je kineski ambasador u Belorusiji Gung Đenvej.

"Moderan grad na Evroazijskom kontitentu", kako je ovaj grad nazvan u dokumentima, biće izgrađen pored autoputa M1 koji povezuje Moskvu i Berlin, preko Belorusije i Poljske.

Železnička mreža velike brzine će povezivati aerodrom s centrom grada, koji će se napajati iz nuklearnog postrojenja vrednog 10 milijardi dolara. Ovo je prvo postrojenje takvog tipa u Belorusiji, koje će Rusija finansirati i izgraditi do 2018. godine.

Prva faza ovog industrijskog parka trebalo bi da bude završena do 2020. godine, a druga faza do 2030. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
grad industrijski park kina belorusija izgradnja infrastruktura industrija gradnja minsk

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana