Tekst objavljen: 18.03.2013 17:50        


Banke na Kipru trenutno su u pravom finansijskom haosu, pošto građani masovno pokušavaju da zbog novonametnutog poreza povuku novac! U Marfin banci, jedinoj kiparskoj banci koja posluje u Srbiji kažu da štedni ulozi u našoj zemlji ni na koji način nisu ugroženi.

Kiparske banke u haosu, Srbi ne treba da brinu

U Marfin banci tvrde da su svesni da vesti u vezi sa odobrenjem finansijske pomoći Kipru, uz uslov da se oporezuju štedni ulozi, izaziva uznemirenost klijenata na srpskom tržištu, ali da Srbi koji posluju sa njima nemaju razloga za strah.

Kiprani su se na taj potez odlučili nakon najave države da će uvesti kontraverzan porez, što je bio uslov da ta zemlja dobije kredit od 10 milijardi evra kako bi izbegla bankrot.

- Klijenti u Srbiji, niti u drugim podružnicama Laiki bankarske grupe, u okviru koje posluje Marfin banka, nemaju obavezu plaćanja ovog poreza već samo klijenti banke na Kipru, tako da nema povlačenja depozita – kažu u Marfin banci.

U toj banci navode i da je štednja u stalnom porastu.

- Visokom stepenu sigurnosti uloženih sredstava klijenata, pored stabilnosti Marfin banke, doprinosi i Agencija za osiguranje depozita koja garantuje za sve iznose štednje do 50.000 evra - dodaju u Marfin banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
marfin banka Srbija Kipar ekonomska kriza dužnička kriza bankrot

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana