Tekst objavljen: 31.07.2013 9:25        


Oko 34 miliona građana Rusije, ili 45 odsto ekonomski aktivnog stanovništva, sada koristi bankarske kredite. Za protekle dve godine prosečna zaduženost po jednom zajmoprimcu se udvostručila, dok se broj onih koji ne mogu na vreme da plate rate zajma uvećao tri puta, objavljeno je u Moskvi.

Ko će to da vrati: Svaki peti Rus ima pet kredita

Ruski analitičari ukazuju na ogromno finansijsko opterećenje desetina miliona građana njihove zemlje, uz napomenu da su oni napravili pravu kreditnu piramidu pa su prinuđeni da ranije uzete kredite vraćaju uz nove pozajmice.

Istraživanje sprovedeno u banci "Svjaznoi" pokazuje da su dugovi građana bankama uvećani tokom minula 24 meseca za 300 odsto, na oko 8,8 biliona rubalja, što je približno 266 milijardi dolara.

Koliko su stanovnici Rusije "ogrezli" u bankarskim dugovima pokazuje i podatak da svaki peti građanin najprostranije zemlje sveta, koji koristi zajmove domaćih banaka, ima najmanje pet različitih kredita.

Rukovodioci ruskih komercijalnih banaka su sada, prema rečima analitičara čije mišljenje prenosi moskovska štampa, vrlo zabrinuti zbog činjenice da fizička lica - korisnici zajmova oko trećine svojih prihoda upotrebaljvaju za servisiranje tekućih dugova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dužnička kriza zaduženost prezaduženost otplata kredita krediti rusi rusija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana