Tekst objavljen: 01.11.2012 9:57        


Predsednik Udruženja poslodavaca Srbije Poslodavac Miodrag Kostić rekao je da su Srbiji potrebne velike kompanije koje su konkuretne na svetskom tržištu.

Kostić: Mi smo mali, trebaju nam velike kompanije

- Mi smo mala država i ne mozemo da radimo samo za Srbiju koja ima sedam miliona stanovnika. Trebaju nam fabrike koje mogu da rade za tržište od 500 miliona ljudi - rekao je Kostić.

Kostić je istakao da MK grupa, u čijem sastavu radi šećerna industrija Sunoko, proizvodi dva puta više šećera u Srbiji nego što je ukupna srpska potrošnja šećera.
Prema njegovim rečima, dok se ne napraveo preduzeća koja će moći da budu lideri u regiji ne treba pričati o daljem razvoju Srbije.

Kostić smatra da treba iskoristiti komparativne prednosti koje Srbija ima u poljoprivredi i energetici, ali da ne poznaje privrednika koji radi u tim oblastima a da je imao pomoć države.

On je naveo da se svet poslednjih decenija promenio i da je smisao poslovanja u izvozu, istučući da bi bi i moćna Nemačka "pala na kolena" kad bi joj rekli da nema izvoza.

- Nećemo moći da držimo neku fabriku samo zato što je ona dobra za Srbiji. Svako ko to misli on pogresno misli - rekao je Kostić, koji je vlasnik MK grupe koja, kako je rekao, radi u tri zemlje.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza kompanije industrija Srbija Miodrag Kostić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana