Tekst objavljen: 04.12.2012 11:39        


Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić rekao je da ima bolje uslove za ulaganje u Ukrajini nego u Srbiji i da tamo ima 55 hiljada hektara, a u Srbiji tek 18 hiljada.

Kostić: Mogu da se širim gde hoću

- Bolje nam je tamo nego u Srbiji jer ovde svi kažu da smo oteli a ne kupili, tamo kada ulažete, ili bilo gde u svetu, donesu vam crveni tepih. A ovde je teško raditi - rekao je Kostić.

Prema njegovim rečima, penzioneri nemaju prava da zadužuju svoje unuke da bi im se isplaćivale penzije. - Država ne sme da se zadužuje da bi mogla da isplati te penzije. Penzioneri moraju da misle na svoje unuke jer neko mora da vraća te kredite. Srbija ne može tolike obaveze da ispuni, neko treba da kaže da to tako ne može - navodi on.
On kaže da političari i privrednici morjau da imaju dobar odnos.

- Imam pravo da se širim gde god hoću, mi treba da napravimo uspešne firme koje država treba da pomogne, a ne da pravimo negativnu kampanju prema privatnicima- navodi on.

Kostić smatra da je srpska privreda nekonkurentna da je jedini izlaz iz krize da "zapošljavamo i samo da zapošljavamo". Kako kaže Srbija mora da nađe neki izvozni proizvod koji će biti konkurentan.

Ne treba praviti famu oko Miškovića

Vlasnik MK grupe izjavio je da nije iznenađen saslušavanjem vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića u vezi sa poslovanjem njegovog preduzeća Delreala, da svako može bti pozvan na informativan razgovor i dodao da je dobro da se ceo "slučaj vraća u institucije sistema", ali da od toga ne treba praviti "medijsku famu".

"Mi smo protiv GMO"

Na pitanje da se izjasno o GMO , Kostić je rekao da MK Grupa ne uvozi, niti gaji genetski modifikovane organizme. On podseća da ova kompanija ima ugovor sa kompanijom Monsanto, koji se odnosi na o distribuciju semena hibrida kukuruza za merkantilnu proizvodnju, odnosno za onu vrstu semena kukuruza kakvu godinama proizvode i prodaju i domaći instituti.
- Ne mogu biti iznenađen time, jer je danima njegovo saslušanje najavljivano u medijima... Ne bih ja tu pravio veliku priču oko toga, bio je četiri sata da ispriča šta je imao, a ono što je dobro je da se čeo slučaj vraća u institucije sistema - rekao je Kostić .

On je istakao da je i sam više puta bio pozivan na informativni razgovor i dodao da čim je neko u privredi nikad ne zna da li je neko od njegovih saradnika napravio neki prekršaj.

- Imam 30 firmi i 30 direktora i mislite da ja znam sto posto šta radi svaki od njih odavde do Ukrajine - kaže Kostić i dodao da se sa Miškovićem poslednji put video pre nedelju dana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Miodrag Kostić MK grupa tajkuni biznismen Srbija privreda privrednik

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana