Tekst objavljen: 11.03.2013 8:48        


Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe i predsednik kluba Privrednik, kaže da članovi Privrednika ugledne poslovne ličnosti, koje državnom budžetu Srbije godišnje uplaćuju po milijardu evra na osnovu doprinosa, poreza na dobit, izdvajanja za lokalnu zajednicu…

Kostić: Od Privrednika budžetu Srbije 3 mlrd. evra

- To znači da su članovi kluba Privrednik uplatili oko tri milijarde evra u poslednje tri godine u budžet Srbije. Svakako da mi je čast što sam na čelu tog kluba - dodaje on.

Kao loš potez Vlade, Miodrag Kostić navodi "razne afere, a kao primer bih uzeo one koje se odnose na mleko i kukuruz. Mediji često ne vode računa o šteti koju prouzrukuje promovisanje ovakvih vesti. Negativni efekti su enormni i odražavaju se na čitavu srpsku privredu". - Kao da smo sami sebi pucali u nogu - kaže on povodom afere sa mlekom.
Kostić kaže da bi "fiksni kurs za ekonomiju kao što je naša bio poguban. Doneo bi kratkoročnu stabilnost, dva do tri meseca. Narodna banka nije u mogućnosti da održi takav kurs i zbog toga verujem da je za srpsku ekonomiju pravi put podrška izvozu kroz adekvatnu politiku deviznog kursa".

- Nije za pohvalu to što se već 20 godina odlažu strukturne promene u domaćoj ekonomiji. Problem platnog deficita s inostranstvom, neodrživog penzionog sistema, zahtevne administracije i nekonkurentnih javnih preduzeća traži brzo reagovanje - navodi on.

Kostić ipak kaže da je "rad Vlade počeo dobro i da bi u tom pravcu trebalo nastaviti kako bi se uspostavilo stimulativno poslovno okruženje. Evidentno je dobar potez, imajući u vidu problem nelikvidnosti i zaduživanja, smanjenje efektivne kamatne stope na zajmove sa 7,2 na 3,7 odsto. To nam je pomoglo da za tri-četiri indeksna poena ugovaramo manju kamatnu stopu. Takođe, istakao bih veliku prednost subvencionisanih kredita, kao i planove za oporavak srpske ekonomije".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza ekonomija biznismen Srbija privrednici privrednik Miodrag Kostić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana