Tekst objavljen: 31.12.2012 9:39        


Sa radošću mogu da kažem da je 2012. godina najuspešnija u istoriji Naftne industrije Srbije, iako priznajem da nije bila nimalo laka, pre svega zbog ekonomske krize i slabljenja domaće valute - naglasio je u svojoj novogodišnjoj izjavi Kiril Kravčenko, generalni direktor Naftne industrije Srbije.

Kravčenko: Najuspešnija godina u istoriji NIS-a

Uprkos svemu, uspeli smo da ostvarimo većinu ciljeva, dokazavši se upravo kada je bilo najteže. NIS je danas stabilna kompanija, i srećan sam što kao takva ima veliki doprinos u privrednom životu Srbije - dodaje Kravčenko.

Želim da se zahvalim akcionarima NIS-a, pre svega Vladi Srbije i Gaspromnjeftu, na snažnoj podršci koju nam daju, i koju osećamo u svakom trenutku. Zahvaljujući tome, NIS danas ima dobre poslovne rezultate - naglasio je on.

Prema njegovim rečima, to najbolje ilustruje podatak da će NIS za ovu godinu u budžet Srbije, uplatiti znatno više nego prošle, više od 90 milijardi dinara.

Osim toga, investicije NIS-a u 2012. porasle su čak 40 odsto i iznose oko 50 milijardi dinara. Kravčenko je istakao da je 2012. po mnogo čemu bila godina za pamćenje.

- Održali smo reč i na vreme završili rekonstrukciju Rafinerije nafte Pančevo, zahvaljujući čemu planiramo iduće godine značajan izvoz goriva „evro“ kvaliteta u vrednosti od 400 miliona evra, pre svega u susedne zemlje u regionu, BiH, Bugarsku i Rumuniju. U svakom slučaju, i u 2013. godini nastavljamo sa investicijama u kompaniju, a u naredne tri godine ulagaćemo 500 miliona evra godišnje u sve pravce delatnosti - istakao je Kravčenko.

On je naglasio da NIS u novu godinu ulazi sa optimizmom, a Srbiji je poželeo da nađe ekonomska rešenja za izlazak iz krize i ojača svoj uticaj na Balkanu, u čemu će joj NIS svesrdno pomagati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naftna industrija srbije energetika najveće kompanije Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana