Tekst objavljen: 03.06.2013 11:30        


Žitelji Evrope su sve bogatiji i broj milionera raste. Međutim, ovaj trend zahvata samo one koji se ionako već nalaze među dobrostojećima. Kriza je za jedan broj pojedinaca već prošla, pa je tako imovina građana Zapadne Evrope uvećana za 5,2 odsto i sada iznosi 35,8 biliona dolara.

Kriza? Sve više milionera u čitavom svetu

Međutim, to ne znači da su svi građani najbogatijeg dela Starog kontinenta odjednom postali bogati, jer statistički podaci podižu samo one koji su se i dosad kretali u sferama u kojima se barata milionima.

Na listi po broju milionera i dalje uverjivo vode SAD sa 5,9 miliona, nakon kojih sledi Japan sa 1,5 miliona milionera, pa Kina sa 1,3 miliona milionera.

U Evropi se na prvom mestu nalazi Velika Britanija sa 509.000 miliona, iza koje sledi Nemačka sa 362.000 milionera, što je za 30.000 više nego u 2011. godini.

Međutim, iako se tržišta u Evropi očigledno oporavljaju od brojnih šokova proživljenih poslednjih godina, Stari kontinent u poređenju sa rastućim privredama, posebno onima u azijsko-pacifičkom regionu, polako ali sigurno gubi utrku.

Do 2017. godine ova regija sa glavnom lokomitivom Kinom će po pitanju imovine preteći i regiju Severne Amerike.

Brzina kojom raste azijsko-pacifička regija iznenađuje i same stručnjake, jer godišnji rast bogatstva u tom delu sveta iznosi 13,8 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza superbogataši bogataši multimilioneri milioner milioneri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana