Tekst objavljen: 26.12.2012 10:45        


Ministar finansija Mlađan Dinkić pokušava da državu spasi od bankrotstva ali to neće moći da uradi bez pomoći drugih država, kaže profesor Miroljub Labus.

Labus: Dinkić spašava Srbiju od bankrotstva (European People's Party/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

Bivši potpredsednik savezne i republičke vlade i nekadašnji lider G17 plus, Miroljub Labus kaže da treba da prestanemo sa kritikama i da nađemo konsezus oko toga šta treba da radimo u ekonomiji.

- Gledao sam izveštaj na sajtu Ministarstva finansija, BDP će u Srbiji da padne za 2,5 milijardi evra, dnevno na ime kamata za dugove plaćamo jednu školu, ekonomija nam je u jako lošem stanju. Nama trebaju hirurzi u ekonomiji, koji će donositi važne odluke. A niko neće donositi danas takve odluke ako će sutra neko da ga hapsi - rekao je Labus

Na pitanje da li polaže nadu u ministra finansija da može da ekonomiju izvadi iz krize, iako je Dinkić rekao da nas kriza neće pogoditi, Labus je naveo da nije samo on govorio tako.

- Ne ulažem nadu samo u njega, nego i u to da će se promeniti stav javnosti o ekonomiji. Mi govorimo o Sartidu, ali niko ne priča šta da se radi. Tender za železaru je opet produžen za dva meseca, pa će se opet produžiti na dva meseca, i opet tako. Mi treba da se dogovorimo kako da se donesu teške odluke i da ekonomija radi bolje - kaže Labus.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić Srbija bankrot ekonomska kriza labus ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana