Tekst objavljen: 22.03.2013 10:50        


Posle nedavne odluke kiparskog parlamenta da ne prihvati paket pomoći EU koji je predviđao oporezivanje depozita, žitelji ove ostrvske zemlje su, barem privremeno, odahnuli. Isto važi i za strance koji koriste usluge tamošnjih banaka.

Marfin: Kiparski kapital, ali je banka srpska

Pored tajkuna imamo još jednu vezu sa bankarskim sistemom Kipra. U Srbiji posluje Marfin banka koja je osnovana kiparskim kapitalom. Oni, za sada, nisu imali nijedan zahtev naših deponenata koji imaju sredstva u kiparskim bankama da novac prebace u Srbiju.

O tome kako se na njih reflektuje kiparska kriza objašnjavaju da su oni deo Laiki grupe, ali da u Srbiji posluju kao posebno pravno lice u skladu sa zakonima i drugim propisima koji važe kod nas.

- Svesni smo činjenice da vesti koje dolaze sa Kipra mogu izazvati uznemirenje klijenata na ovom tržištu. Ali za to nema razloga jer mi i Srbiji poslujemo kao domaća banka - kažu u Marfin banci.

Problemi na Kipru se najviše reflektuju na finansijsko tržište Evropske unije zbog ugroženog poverenje štediša.

Što se tiče sam Marfin banke ona je prošle godine poslovala pozitivno u Srbiji, ima ovde 25 filijala i 360 zaposlenih. Pored našeg tržišta imaju svoje kuće i u Grčkoj, Velikoj Britaniji, Rusiji, Ukrajini, Rumuniji - kažu u banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
marfin banka Kipar Srbija banka banke štednja štediše dužnička kriza ekonomska kriza bankrot

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana