Tekst objavljen: 14.01.2013 9:44        


Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da će uvođenjem novog načina obračuna i plaćanja struje i dalje biti jeftine noćne tarife, ali ne u odnosu 4:1.

Mihajlović: Poskupljuje i jeftina struja

Mihajlovićeva je rekla da su pripremljene nove socijalne karte i da će uredba kojom je predvidjeno da socijalno ugroženi dobiju besplatno 120 kilovata struje i 90 kubika gasa, biti usvojena na jednoj od narednih sednica Vlade Srbije.

- Cilj je da oni koji troše mnogo, plaćaju više od onih koji troše manje struje. Struja nije što i krompir, pa da je plaćamo po nižoj ceni, jer se troši više - rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, ovim tarifnim sistemom biće smanjeni prihodi od obračunske snage koja trenutno (u obračunu potrošnje) učestvuje sa 19 odsto, uzimajući u obzir sve kategorije potrošača, ali će se povećati učešće srednjeg napona sa sadašnjih 25 na 35 procenata.

Ona je navela da će u novom tarifnom sistemu kategorija široke potrošnje biti razdvojena na dva dela, na komercijalnu potrošnju i potrošnju domaćinstva.

Mihajlović je rekla da će novim tarifnim sistemom biti uveden obračun "prekomerne aktivne energije" za potrošnju struje veću od 1.600 kilovata mesečno, a time će biti rešen status onih koji se greju na struju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena struje poskupljenje struja skupa struja jeftina struja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana