Tekst objavljen: 25.12.2012 15:35        


Posle hapšenja Miroslava Miškovića, vlasnika beogradskog "Delta Holdinga", mnogi su se "zabrinuli" kako će funkcionisati kompanija koja broji 7.700 zaposlenih.

Mišković u pritvoru, prihod Delte preko 800 mil. €

Ekonomski stručnjaci su komentarisali da odsustvo prvog čoveka "Delte" ne bi trebalo da ima uticaj na kompanije koje posluju u sastavu holdinga, a neki su smatrali da je Mišković sam donosio odluke te da će poverioci kompanije biti zabrinuti.

On kaže da nisu odustali od planova za "Delta Planet", šoping mola na Autokomandi vrednog 200 mil evra, čija izgradnja je najavljena za proleće 2013, kao i da renoviranje "Continental"-a, odnosno izgradnja hotela "Crowne Plaza" teče brže od plana i u oktobru 2013. godine očekuje se otvaranje novog hotelskog lanca u Srbiji
- Organizacija "Delta Holdinga" predviđa da poslovanjem kompanije upravlja postojeći bord direktora. Bord čine potpredsednici kompanije i generalni menadžeri kompanija-članica, a njima predsedava Dejan Jeremić, potpredsednik kompanije za operativne poslove. Bord donosi odluke na svim nivoima, uključujući i strateške planove – kažu u kompaniji "Delta".

U kompaniji tvrde da sve finansijske obaveze prema državi, bankama i poslovnim partnerima, "Delta" i dalje izmiruje redovno

Na pitanje da li je kompanija "Delta" ostvarila plan za ovu godinu u toj kompaniji kažu:

- Iako fiskalna godina još nije završena, već sada možemo da kažemo da je plan za ovu godinu ostvaren. Ukupni prihod "Delta Holdinga" je nešto iznad 800 mil EUR – izjavio je  Vojislav Glavinić, potpredsednik "Delta Holdinga" za nekretnine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Delta Miroslav Mišković hapšenja najveće kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana