Tekst objavljen: 18.04.2013 11:50        


Mobilni operateri lane su ostvarili prihod od 850 miliona evra, što je više od polovine ukupnog prihoda srpskog tržišta telekomunikacija, koje beleži vrednost od 1,54 milijarde evra.

Mobilni operateri u Srbiji zaradili 850 mil. evra

Učešće ovog tržišta u bruto domaćem proizvodu je 5,52 odsto, pokazuju rezultati Republičke agencije za elektronske komunikacije RATEL.

Odmah posle mobilne, nalazi se fiksna telefonija, sa 374 miliona dinara ostvarenog prihoda. Potom sledi internet, sa učešćem od 9,6 odsto u ukupnom prihodu.

- Ukupan broj pretplatnika fiksne telefonije u 2012. godini iznosio je 2,99 miliona, što je pad u odnosu na godinu pre, kada ih je bilo 3,03 miliona - ističe Milan Janković, direktor RATEL-a.

- Ukupan broj pretplatnika mobilne telefonije pao je u protekloj godini na 9.137.890. To je posledica striktne primene obaveze operatera da pretplatnicima smatraju samo one koji su bili aktivni u poslednja tri meseca.

Broj postpejd pretplatnika porastao na 3,7 miliona, što je rast od 11 odsto, dok je broj pripejd korisnika opao za 21 odsto i iznosi 5,4 miliona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija operateri mobilni operateri telekom mobilni telefoni mobilni telefon mobilni operateri mobilna telefonija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana