Tekst objavljen: 14.02.2013 9:25        


Ministarstvo saobraćaja neće podržati zahtev Puteva Srbije za poskupljenje putarine u iznosu od 20 odsto, kaže ministar Milutin Mrkonjić i dodaje da "javna preduzeća nedostatak novca ne treba da rešavaju samo povećanjem cena usluga, preko grbače građana".

Mrkonjić "ohladio" putare, nema skuplje putarine (Medija centar Beograd)

- Potpuno razumemem situaciju u kojoj su Putevi Srbije, da je malo novca za održavanje saobraćajnica, ali za taj problem moramo da nađemo drugo rešenje - navodi Mrkonjić.

On dodajed a je "tačno i to da se od 2008. godine nije menjao cenovnik na naplatnim rampama. Ali, u ovom trenutku nema ni govora o poskupljenju putarine".

- Srbija po cenama mora da bude konkurentna u odnosu na alternativne putne pravce, posebno sada kada Rumuni i Bugari najavljuju završetak mosta na Koridoru 4. Poskupljenje putarine navelo bi vozila u tranzitu da zaobilaze Srbiju - kaže on.

Trenutno, putarina za putničke automobile, za relaciju Beograd - Niš, košta 730 dinara ili 6,5 evra. Sa poskupljenjem od 20 odsto, vozači bi za ovih oko 250 kilometara morali da izdvoje 876 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Jovan Mitrovic 14.02.2013 10:42

    Ovako je trebalo reagovati i na zahtev Dušana Bajatovića za poskupljenjem gas. Rusi su nam gas prodavili pre nekoliko godina za 550 a sada ce biti 380 a ovaj covek i dalje trazi poslupljenja, zbog raznih Azotara, Staklara, partijskih potreba...
    Gas je daleko bitniji za standard od putarine. Putarina moze da se izbegne a grejanje ne.

  2. User image
    Željko 18.02.2013 22:11

    Da i jednom g. Mrkonjić bude u pravu, ali da li će održati svoje obećanje, e to je već pitanje. Naravno da plaćamo najskuplju putarinu u Evropi i ako ovako nastavimo, okolne zemlje ubrzano grade auto puteve, ostaćemo "crna rupa", svi će nas zaobilaziti. Zato gospodo, održavajte puteve, nemojte da nas saobraćajnice podsećaju na mesečeve kratere a to će turisti i te kako da vam zapamte.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
infrastruktura saobraćaj putevi srbije putarina mrkonjić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana