Tekst objavljen: 14.02.2013 9:25        


Ministarstvo saobraćaja neće podržati zahtev Puteva Srbije za poskupljenje putarine u iznosu od 20 odsto, kaže ministar Milutin Mrkonjić i dodaje da "javna preduzeća nedostatak novca ne treba da rešavaju samo povećanjem cena usluga, preko grbače građana".

Mrkonjić "ohladio" putare, nema skuplje putarine (Medija centar Beograd)

- Potpuno razumemem situaciju u kojoj su Putevi Srbije, da je malo novca za održavanje saobraćajnica, ali za taj problem moramo da nađemo drugo rešenje - navodi Mrkonjić.

On dodajed a je "tačno i to da se od 2008. godine nije menjao cenovnik na naplatnim rampama. Ali, u ovom trenutku nema ni govora o poskupljenju putarine".

- Srbija po cenama mora da bude konkurentna u odnosu na alternativne putne pravce, posebno sada kada Rumuni i Bugari najavljuju završetak mosta na Koridoru 4. Poskupljenje putarine navelo bi vozila u tranzitu da zaobilaze Srbiju - kaže on.

Trenutno, putarina za putničke automobile, za relaciju Beograd - Niš, košta 730 dinara ili 6,5 evra. Sa poskupljenjem od 20 odsto, vozači bi za ovih oko 250 kilometara morali da izdvoje 876 dinara.

2 komentara

  1. User image
    Jovan Mitrovic 14.02.2013 10:42

    Ovako je trebalo reagovati i na zahtev Dušana Bajatovića za poskupljenjem gas. Rusi su nam gas prodavili pre nekoliko godina za 550 a sada ce biti 380 a ovaj covek i dalje trazi poslupljenja, zbog raznih Azotara, Staklara, partijskih potreba...
    Gas je daleko bitniji za standard od putarine. Putarina moze da se izbegne a grejanje ne.

  2. User image
    Željko 18.02.2013 22:11

    Da i jednom g. Mrkonjić bude u pravu, ali da li će održati svoje obećanje, e to je već pitanje. Naravno da plaćamo najskuplju putarinu u Evropi i ako ovako nastavimo, okolne zemlje ubrzano grade auto puteve, ostaćemo "crna rupa", svi će nas zaobilaziti. Zato gospodo, održavajte puteve, nemojte da nas saobraćajnice podsećaju na mesečeve kratere a to će turisti i te kako da vam zapamte.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
infrastruktura saobraćaj putevi srbije putarina mrkonjić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana