Tekst objavljen: 30.08.2013 16:29        


Radovi na raščišćavanju terena gde će se na Kalemegdanu, na mestu nekadašnje fabrike tekstila Beko, izgraditi stambeno-poslovni kompleks teku po planu. Projekat bi trebalo da bude završen tokom 2016. godine.

Na Kalemegdanu niče kompleks vredan 200 mil. evra

Kompletnim uklanjanjem fabričkih hala stvoriće se uslovi za početak izgradnje kompleksa, koji će činiti stambeni objekti, galerija, poslovni deo, hotel sa pet zvezdica, najsavremeniji kongresni centar, prodavnice i robna kuća.

Očekuje se da će ukupna investicija prevazići 200 miliona evra.

Da bi projekat na Kalemegdanu ugledao svetlost dana investitori su morali da ispune nekoliko uslova - da konsultuju relevantne institucije, dobiju mišljenje i uvaže sugestije Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, angažuju domaće i međunarodne stručnjake na izradi detaljnog urbanističkog plana za čitavu oblast i urbanističkog projekta.

Iako generalni urbanistički plan za ovu lokaciju na Kalemegdanu dozvoljava gradnju na 140.000, investitori su odlučili da iskoriste 94.000 kvadratnih metara. Kompleks će se prostirati na 3,3 hektara. Od početka planiranja do realizacije projekta biće uključeno više od 2.000 ljudi, a kompleks će po završetku zaposliti oko 1.000 ljudi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana