Tekst objavljen: 18.10.2012 13:25        


Oko 200 radnika zemunskog preduzeća Navip u stečaju danas je protestovalo u Beogradu ispred zgrade Agrobanke. Radnici tvrde da će zbog odluka te finansijske institucije morati od 1. novembra da odu u bankrot.

Navip ide u bankrot zbog Agrobanke?

Nezadovoljni radnici koji su se sa fabričkim zastavama tog preduzeća okupili ispred zgrade Nove Agrobanke u Sremskoj ulici tvrde i da je ta banka koja je njihov najveći poverilac uz podršku države odlučila da im naplati potraživanja.

Najavljujući proteste, Navip je jutros saopštio da je Nova Agrobanaka odbila da preda plan reorganizacije, za koji radnici smatraju da je sprovodljiv i realan, ali zbog predhodnih kriminalnih radnji u NAVIP-u a.d. ne mogu da ga usvoje i predaju sudu.
Predsednik samostalnog sindikata Milan Babović rekao je da radnici to neće dozvoliti, a da će danas tražiti odgovore i od nadležnih u Vladi Srbije.

Posle protesta ispred zgrade Agrobanke radnici će, prema Babovićevim rečima, protestovati i ispred Skupštine Srbije, a potom i ispred zgrade Vlade Srbije.

Nezadovoljni radnici su u koloni od Sremske ulice, neometajući saobraćaj i u pratnji desetak policajaca, oko 11 i 45 krenuli prvo ka parlamentu, a potom ka zgradi Vlade gde će nastaviti protest.

U zemunskom preduzeću NAVIP, maja ove godine proglašen je stečaj, uz, kako je saopštilo to preduzeće, konstataciju da nema uslova za bankrot. Svi zaposleni dobili su rešenje o prestanku radnog odnosa, a potom je 160 radnika od 231 dobilo rešenje Ugovora o radu. Početkom avgusta formirana je Skupština poverilaca. Nova Agrobanka je u avgustu predala zahtev sudu za odlaganje roka podnošenja plana reorganizacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
navip afera agrobanka agrobanka nova agrobanka stečaj otkazi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana