Tekst objavljen: 04.04.2013 7:46        


Za sve banke registrovane u Srbiji važe propisi Republike Srbije, pa i za Marfin banku ad Beograd, kažu u Narodnoj banci Srbije.

NBS: Srpske pare u Marfin banci na sigurnom

Mada je ta banka u većinskom vlasništvu Cyprus Popular bank, o čijoj je likvidaciji nedavno doneta odluka, depoziti u njoj osigurani su po propisima Republike Srbije i ne mogu biti oporezovani ni po kakvim propisima donetim na Kipru, te su u tom pogledu sigurni, dodaje NBS.

NBS napominje da redovno kontroliše poslovanje svih banaka u Srbiji, a „takođe prati i prikuplja informacije vezane za njihove većinske akcionare, pa i aktuelna dešavanja vezana za Cyprus Popular bank, većinskog akcionara Marfin bank ad Beograd“.

Naša centralna banka naglašava da je Marfin banka samostalno pravno lice u Republici Srbiji koje posluje sa sopstvenom imovinom i kapitalom.

Cyprus Popular bank vlasnik je 97,22 odsto kapitala Marfin banke ad Beograd. Ta kiparska banka ima udele u mnogim bankama širom Evrope. U skladu sa nedavnim dogovorom sa evropskom Trojkom, njene udele u bankama registrovanim u Grčkoj preuzele su grčke banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Kipar banke banka Srbija Narodna banka Srbije nbs marfin banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana