Tekst objavljen: 28.05.2013 16:20        


Savet guvernera Narodne banke Srbije usvojio je na današnjoj sednici finansijske izveštaje Narodne banke Srbije za 2012. godinu i u skladu sa Zakonom o Narodnoj banci Srbije doneo odluku o raspoređivanju ostvarene dobiti.

NBS u 2012. zaradila 4,24 milijarde dinara

Uprkos visokim intervencijama na međubankarskom deviznom tržištu u prvom polugodištu prošle godine, koje su uz devizne rezerve smanjile i prihode od njihovog plasmana, Narodna banka Srbije je 2012, zahvaljujući monetarnoj politici koju je vodila u drugom delu godine, ostvarila dobit u iznosu od 4,24 milijarde dinara.

Ta dobit je raspoređena u korist budžeta Republike Srbije u iznosu od 2,97 milijardi dinara, dok je u posebne rezerve i osnovni kapital Narodne banke Srbije usmereno 1,27 milijardi dinara.

Uz izveštaj ovlašćenog revizora Narodna banka Srbije će dostaviti finansijske izveštaje za 2012. godinu i Narodnoj skupštini Republike Srbije. Izveštaji Narodne banke Srbije za 2012. prikazuju tačno i objektivno finansijsko stanje Narodne banke Srbije na dan 31. decembra 2012. godine, kao i rezultate poslovanja i tokove gotovine i sačinjeni su u skladu sa Međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja, konstatovao je u svom izveštaju ovlašćeni revizor.

Narodna banka Srbije će finansijske izveštaje za 2012. godinu sa izveštajem ovlašćenog revizora objaviti na svojoj internet prezentaciji, na srpskom i engleskom jeziku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Narodna banka Srbije nbs 2012.

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana