Tekst objavljen: 24.04.2013 14:00        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potpisao je s potpredsednikom američke kompanije NCR (National Cash Registers) Majklom Olaflinom ugovor o ulaganju 2,6 miliona evra i otvaranju novih 300 radnih mesta u Srbiji.

NCR zapošljava 300 ljudi, Srbija daje po 5.000 EUR

NCR je prošle godine u Beogradu otvorio svoj centar gde sada radi 300 radnika, a kompanija je odlučila da dodatno investira i uposli još 300 radnika, a za to je dobila podsticaje od 5.000 evra po radnom mestu.

NCR je američka kompanija, globalni lider u proizvodnji i stavljanju u promet ATM mašina (bankomata). Centar u Beogradu sada podržava više od 50.000 bankomata, 80.000 prodajnih uređaja, 19.000 samouslužnih uređaja ođave, 45.000 uređaja mreže i 20.000 računara i servera.
Dinkić je, posle potpisivanja, istakao da se ugovorom sa NCR-om daje podrška Vlade Srbije velikoj kompaniji iz oblasti IT industrije i povezanih usluga da proširi svoju aktivnost u Srbiji.

On je rekao da vlada daje podršku za zaposljavanje novih 300 mladih stručnjaka u toj kompaniji, uglavnom, inženjera sa tehničkih fakulteta, koji znaju više svetskih jezika.

Dinkić je apelovao na mlade ljude da se usmeravaju ka tehničkim naukama, jer je to recept kako naći posao u teškom vremenu u Srbiji. On je podsetio da je strategija vlade da podstakne razvoj IT industrije, što je i jedan od prioriteta u Nacionalnom planu reindustrijalizacije.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
NCR Srbija Mlađan Dinkić subvencije za radna mesta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana