Tekst objavljen: 11.01.2013 11:22        


Preporuku Vlade Srbije da 14. januar bude neradan dan zbog proslave Nove godine po julijanskom kalenedaru, trebalo bi dosledno da sprovedu samo državni organi, izjavio je državni sektretar u Ministarstvu rada Zoran Martinović.

Nema bonusa za one koji rade na Srpsku novu

On je rekao da lokalne samuprave i poslodavci nisu dužni da dosledno sprovode zaključak Vlade da 14. januar bude neradni dan, s obzirom da je data u forma preporuke.

Vlada Srbije preporučila je ranije državnim i drugim organima i organizacijama, kao i privrednim društvima da 14. januar bude neradan dan zbog proslave Srpske nove godine.
- Zaključak vlade omogućava veliki broj diskrecionih ovlašćenja poslodavcima, da sami procene u kojoj meri i na koji način će ga poštovati - rekao je Martinović, dodajući da će "svakako postojati opasnost da se zaključak protumači na način na koji vlada nije želela".

Martinović je precizirao da iz preporuke proističe mogućnost da poslodavac sam proceni da li će obezbediti uslove koji se obezbeđuju za državne praznike ili će se ponašati kao da je običan radni dan.

Istakao je da u slučaju da poslodavac ne donese posebnu odluku kojom prihvata zaključak vlade, zaposleni koji budu radili 14. januara neće moći da ostvare pravo na uvećanu dnevnicu.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
srpska nova godina Nova Godina praznici neradni dani posao radno mesto radno vreme radna mesta radnici zaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana