Tekst objavljen: 17.10.2012 17:01        


Analitičar Milan Nikolić kjaže da se Srbija suočava sa problemom nedostatka stranih investicija i da postoji mogućnost da se zbog toga počnu koristiti devizne rezerve Narodne banke.

Nikolić: Vlast se sprema da prazni devizne rezerve

Nikolić je rekao da strane investicije neće doći u Srbiju zbog ekonomske krize, a da istovremeno u zemlji danas preovlađuje princip da država treba da investira.

On smatra da postoji opasnost da do deviznih rezervi dođu privrednici koji su svoje poslovanje zasnivali na jeftinim kreditima dobijenim od državnih i poludržavnih banaka, monopolu i visokim trgovačkim maržama.

Kako je naveo, zagovornici državnog investiranja su i doveli američkog nobelovca iz ekonomske nauke Pola Krugmana u Srbiji i za to su mu platili 160.000 dolara.

- Devizne rezerve su jedini pristupačan izvor kapitala - rekao je Nikolić i podsetio da je nova vladajuća koalicija promenila Zakon o Narodnoj banci Srbije da bi smenila guvernera i postavila Jorgovanku Tabaković, koja je visoki funkcioner Srpske napredne stranke iako je zamrzla funkciju.

Devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju septemba su iznosile 9,8 milijardi evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Milan Nikolić devizne rezerve pol krugman Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana