Tekst objavljen: 11.03.2013 10:30        


Na nedavno raspisani konkurs za učešće u programu Naftne industrije Srbije „NIS šansa 2013”, koja omogućava mladim ljudima da steknu prvo posao u struci, ali i značajna iskustva važna za njihovu karijeru, javilo se gotovo 5.000 kandidata.

NIS: Jagma diplomaca za posao, srednjoškolci neće

I dok se na konkurs javilo više oko 4.700 mladih ljudi, koji su konkurisali na oko 120 radnih mesta, za oko 80 radnih mesta namenjenih onima sa srednjom školom javilo se oko 150 svršenih srednjoškolaca.

Za radno mesto sa visokom stručnom spremom je na jedno radno mesto zainteresovano više od 39 osobe, dok je među srednjoškolcima za jedno radno mesto konkurisalo dva kandidata.

Za posao sa srednjom školom potrebne su različite struke - mašinski tehničar, mašinobravar, bravar, elektrozavarivač, tesar, zavarivač, metalostrugar, automehaničar, hemijski tehničar i električar.

Bilo kako bilo, prijava na konkurs samo je prvi korak do dobijanja prvog posla u struci. Oni koji prođu, svoje prve radne dane u NIS-u započeće u nekoliko mesta u Srbiji. Visookoobrazovani će raditi godinu dana, a oni sa srednjom školom devet meseci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija diplomci traženje posla oglasi za posao konkurs za posao nezaposlenost nezaposleni naftna industrija srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana