Tekst objavljen: 24.01.2013 17:07        


Predstavnici Naftne industrije Srbije /NIS/ otvorili su u Laktašima prvu benzinsku pumpu u Republici Srpskoj, a generalni direktor ove kompanije Kiril Kravčenko istakao je da izlazak NIS-a na tržište BiH i Republike Srpske predstavlja strateški korak za ovu kompaniju.

NIS otvorio prvu benzinsku pumpu u Srpskoj

Kravčenko je rekao da NIS u okviru programa razvoja maloprodajne mreže u balkanskom regionu planira da u 2013. godini u BiH pusti u rad 36 benzinskih pumpi, dok će u razvoj mreže do kraja godine ukupno biti investirano oko 90 miliona evra.

Većinski vlasnik NIS-a je ruska kompanija Gaspromnjeft koja posjeduje 56 odsto akcija te kompanije, oko 30 odsto akcija je u vlasništvu Vlade Srbije, a ostatak pripada građanima, bivšim zaposlenima i drugim manjinskim akcionarima.
On je zaključio da se ova kompanija širi i postaje jedan od najvećih investitora na Balkanu, kako bi doprinela napretku zemalja na ovom prostoru.

NIS je već kupio u BiH mrežu od 28 benzinskih pumpi od austrijske kompanije OMV, a poseduje i benzinske stanice u Rumuniji i Bugarskoj. Plan NIS-a je da do kraja ove godine ima najmanje 100 benzinskih pumpi u Bugarskoj, Rumuniji i BiH.

Najveću mrežu od 332 benzinske pumpe NIS ima u Srbiji, gdje je otvorio i prvu benzinsku pumpu pod premijum brendom Gasprom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naftna industrija srbije benzinske stanice republika srpska energetika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana