Tekst objavljen: 31.10.2012 11:32        


Uragan Sendi žestoko je uzdrmao istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država, odneo desetine života i napravio štetu koja će se meriti milijardama dolara. Sendi je iz temelja poremetila i način na koji su ljudi navikli da žive u modernom svetu.

Njujork posle Sendi: Nema keša, sledi feudalizam

Tako dubrovčanka Antoneta Alamat Kusijanović, koja studira u Njujorku, za hrvatske medije opisuje stanje koje je zatekla jutro nakon oluje.

- Ovog jutra grad je bio divan, čišći nego ikad, pun sveže energije. Baš kada pomislite kako biste mogli popiti toplu šolju kafe i zapaliti cigaretu, shvatite da ono što je nekad bila magična kartica, stvar koju gurnete u bankomat, više ne proizvodi 'magiju', jer u gradu nema struje. Nema struje - nema novca; nema novca, nema zabave u Nujorku - kaže ona.

- Šetala sam niz Zapadni Brodvej, koji je nekada izgledao kao super sređena ulica u bilo kojoj prilici i prilika da pokažete sve novo na sebi, ali ovog jutra koje službeno nije bilo radno, ulica je bila bez duše - ispričala je Antoneta.

U potrazi za hranom Antoneta je naišla jedino na kolačiće od putera ali čak ni njih nije mogla da plati, jer je imala samo neupotrebljivu American Express karticu.

- Tad sam shvatila kako je feudalna razmena dobar koncept i da postoje vremena kad će se primenjivati - kaže Antoneta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
uragan sandy SAD Amerika sjedinjene američke države Njujork nevreme

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana