Tekst objavljen: 29.05.2013 15:50        


Pariz i Berlin kreću u ofanzivu protiv nezaposlenosti mladih u EU, koja je prešla šest miliona, najavio je francuski predsednik Fransoa Oland.

Novi plan borbe protiv nezaposlenosti mladih u EU

- Moramo brzo da reagujemo, šest miliona mladih od 15 do 24 godine je nezaposleno, a oko 14 miliona njih je ili nezaposleno, ili ne studira, ili ne ide na stručno usavršavanje - izjavio je Oland.

Francuski predsednik je uveren da će postići dogovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u vezi sa pokretanjem plana za zapošljavanje mladih od ove godine.

Francuski i nemački ministri za rad Misel Sapen i Ursula fon der Lajen su tokom susreta u Parizu su postigli dogovor oko glavnih tačaka francuskog-nemačkog plana, koji nosi radni naslov "Evropska inicijativa za rast i nova radna mesta".

Težište plana biće stavljeno na pristupačnost kredita za mala i srednja preduzeća, alternativni razvoj i geopolitičku mobilnost.Istovremeno, plan predviđa i optimalno korišćenje postojećih evropskih fondova.

Idelja vodilja plana je pružanje garancije da nijedan pripadnik mlade generacije ne ostane duže od četiri do šest meseci bez posla, staža ili stručnog usavršavanja.

Nemački ministar finasija Volfang Šojble je upozorio da ne treba mladima davati kratkoročna obećanja koja nisu održiva u nekom dužem periodu, istakavši da su pre svega neophodne strukturne reforme usmerene na poboljšanje privredne konkurentnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nezaposlenost mladih nezaposlenost mladi radna mesta zapošljavanje Francuska Nemačka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana