Tekst objavljen: 12.02.2013 12:00        


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je vlasnika preduzeća Novitet Dragana Đurića da uspostavi konstruktivan dijalog sa zaposlenima koji mesecima nisu dobili platu.

NS: Gradonačelnik moli gazdu da isplati plate

U otvorenom pismu Vučevića Đuriću navodi se da je neophodno angažovanje svih raspoloživih resursa za definisanje jasnog pravca razvoja Noviteta i da se uspostavi dijalog sa zaposlenima koji predstavljaju najveći potencijal tog preduzeća.

Vučević je većinskom vlasniku Noviteta uputio pismo pošto su ga zaposleni obavestili da im nisu isplaćene zarade za oktobar 2012. godine, kao ni porezi i doprinosi, u rokovima koji su bili prethodno dogovoreni sa vlasnikom.

- Iako postoje brojne teškoće na tržištu koje otežavaju poslovanje preduzeća Novitet, ipak najveći problem leži u neizvesnosti sa kojom svakodnevno živi oko 180 zaposlenih u ovom preduzeću, u koje su mnogi od njih uložili ceo svoj radni vek - navodi se u pismu.

Vučevič je rekao da Grad Novi Sad veruje u to preduzeće i u volju i želju zaposlenih da nastave rad.

- Činjenica je da Novitet ima mogućnosti da opstane na tržištu, jer svi podaci o izvozu tekstilnih prizvoda iz Srbije, kao i zainteresovanost poznatih svetskih proizvođača iz tekstilne industrije za lociranje svojih proizvodnih kapaciteta u Srbiji idu u prilog veri u budućnost Noviteta - piše u pismu.

Radnici Noviteta su 28. januara započeli štrajk jer je, kako tvrde, vlasnik firme Dragan Đurić još jednom pogazio obećanje o isplati dugovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novitet dragan đurić novi sad Srbija plate zaposleni radnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana