Tekst objavljen: 22.04.2013 7:50        


Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u martu je bilo 792.344 nezaposlenih, što je za 2.000 više nego prethodnog meseca, rečeno je u NSZ-u. U odnosu na isti period prethodne godine to je povećanje od 9.652 lica, ali očekuju da će u 2013. godini ovaj broj biti manji.

NZS: Na evidenciji 792.344 nezaposlenih

Od ukupnog broja nezaposlenih, 28 odsto su lica bez kvalifikacija, sa trećim stepenom stručne spreme je 26 odsto, a sa fakultetom oko sedam odsto, kao i 64 doktora nauka.

- Kao i prethodnih godina, broj nezaposlenih lica na evidenciji početkom godine je nesto veći, jer se mnoga lica prijavljuju na evidenciju službe zbog mogućnosti uključivanja u aktivne mere koje sprovodi NSZ, da bi do kraja godine imao trend smanjivanja - dodaju u NSZ-u.

Prema podacima, nezaposlenih lica na evidenciji NSZ za čijim radom je prestala potreba, odnosno koji su tehnološki visak, na kraju marta bilo je 33.749.

Među njima je najviše onih sa završenom srednjom školom 21.458, lica bez stručne spreme i polukvalifikovanih radnika je 8.179, a najmanji broj lica je sa završenom višom školom, visokim trogodišnjim obrazovanjem ili faklutetom - 4.112.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza Srbija posao traženje posla nacionalna služba za zapošljavanje NZS nezaposlenost nezaposleni biro za nezaposlene

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana