Tekst objavljen: 17.05.2013 16:50        


Obnovljivi izvori energije treba Srbiji da donesu oko dve milijarde evra investicija, rekao je pomoćnik ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine Dejan Trifunović.

Obnovljiva energija donosi dve mlrd. evra ulaganja

U planu je da se do 2020. godine izgradi 1.000 megavata iz obnovljivih izvora energije, iz energije vetra, hidropotencijala i biomase, naveo je on za okruglim stolom 'Zakonska regulativa i njena primena u oblasti unapređenja energetske efikasnosti' u Skupštini Srbije.

Investicije u energetski sektor, istakao je Trifunović, biće jasno definisane u budućoj strategiji energetike. Za investicije neophodne su stimulativne mere, transparentnost i dobra zakonska regulativa, što resorno ministarstvo i čini, kazao je on.

Trifunović je podsetio na Sporazum, resornog ministra Zorane Mihajlović i predsednika 17 opština i gradova u Srbiji, o međusobnoj saradnji koja se odnosi na dobijanje energetskih dozvola za izgradnju malih hidroelektrana na 317 lokacija. Procenjena vrednost investicija za svih 317 lokacija je oko 500 miliona evra, od čega će 300 miliona biti u opštinama koje su nerazvijene.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
strane investicije strani investitori Srbija energetika obnovljivi izvori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana