Tekst objavljen: 31.01.2013 11:55        


Putnički automobili, bela tehnika, kućni aparati, automobilske gume, kućna hemija i druga roba široke potrošnje od danas će moći da se uvozi u Srbiju iz EU bez carine.

Od danas bez carine za automobile, belu tehniku…

Načelnik Odeljenja Uprave carina Srbije za poreklo robe Vladimir Filipović rekao je da počinje nova faza liberalizacije carinskih stopa na osnovu primene Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU.

Bez carine će moći da se uvoze putnički automobili preferencijalnog porekla iz EU sa benzinskim motorom zapremine od 1.000 do 3.000 kubnih santimetara ili sa dizel motorom od 1.500 do 2.500 kubika.

Na režimu bescarinskog uvoza iz EU biće frižideri, zamrzivači, mašine za pranje posuđa, mašine za pranje i sušenje veša, ručni alat, dok su u kategoriji robe široke potrošnje gelovi za tuširanje, šamponi za kosu i paste za zube, kao i više vrsta igračaka, obuće, naočare za sunce.

Od prehrambenih proizvoda, bez carine će biti dozvoljen uvoz testenine, flaširane vode, čokolada i svih vrsta ribe osim šarana, čime Srbija štiti domaću proizvodnju.

Filipović je izrazio nadu da će ti proizvodi pojeftiniti na domaćem tržištu i biti pristupačniji kupcima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
carina ukidanje carine carine evropska unija EU uvoz

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana