Tekst objavljen: 25.12.2012 12:33        


Ministarka energetike i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović najavila da će struja poskupeti do kraja marta ali nije mogla da precizira u kom procentu. Mihajlović naglašava i da poskupljenje sigurno neće biti u januaru.

Oni koji troše manje struje manje će je i plaćati" (Medija centar Beograd)

Ona nije htela da licitira da li će energenti poskupeti pet ili deset odsto.

- Poskupljenje struje i gasa će biti u prvom kvartalu sledeće godine. Pre određivanja nove cene moramo da uradio socijalne karte za socijalno ugrožene kupce koje će biti završene do kraja godine - rekla je Mihajlović.

Ona ja naglasila da socijalne karte nisu rađene 12 godina a one su uslov za liberalizaciju tržišta.

- U januaru ćemo napraviti i novi tarifni sistem tako da oni koji troše više struje plaćaju više, dok oni koji troše manje ili su socijalno ugroženi plaćaju manje - kaže Mihajlović.

Kada je u pitanju cena gasa ona je rekla da je iz medija upoznata sa obaveštenjem koje je Srbijagas poslao svojim korisnicima i u kome ih obaveštava da će gas poskupeti u januaru.

- Gas kako i struja neće poskupeti u januaru, već do kraja prvog kvartala. Cena struje i gasa ne može da se dogovara van institucija. Možemo da postavimo pitanje Srbijagasu koja je cena štampanja tog obaveštenja - navodi ministarka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Zorana Mihajlović energetika struja jeftina struja skupa struja cena struje poskupljenje poskupljenje gasa gas cena gasa srbijagas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana