Tekst objavljen: 20.04.2013 16:00        


Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) očekuje da bi ovogodišnja strana ulaganja u Srbiju mogla da dostignu dve milijarde evra.

Ove godine dve milijarde evra investicija u Srbiju

Prema podacima Narodne banke Srbije, od juna 2012. do januara 2013. godine, u Srbiju je investirano u vrednosti od oko 1,74 milijarde evra.

Najveća očekivanja za investiranje u 2013. su u sektoru energetike, gde Vlada Srbije ima zaključene sporazume koji bi trebalo da počnu da se realizuju u ovoj godini, rečeno je Beti u toj agenciji.

Podseća se da je najvredniji sporazum sklopljen za izgradnju gasovoda Južni tok, a velika ulaganja se očkuju i po osnovu sporazuma s nemačkim energetskim koncernom RWE-om o izgradnji energetskih postrojenja.

U agenciji SIEPA ocenjuju kao najatraktivnije interesovanje za ulaganje u poljoprivredu, transport i namensku industriju koje dolazi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a čiji se početak realizacije može očekivati već ove godine.

Očekuje se da će samo Fijat izvesti automobile u vrednosti od najmanje 1,5 milijardi evra. Konkretne poslove počeće i proizvodjači autodelova, poput Kuper standarda u Sremskoj Mitrovici, a i Bošova fabrika, koja je u izgradnji, počeće proizvodnju ove godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija strane investicije strani investitori SIEPA 2013.

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana