Tekst objavljen: 26.02.2013 14:50        


Fudbalski klub Partizan duguje 611 miliona dinara a njihove komšije 349 miliona, kažu podaci Poreske uprave. Pored problema sa dugovima poveriocima kluba, menadžerima igrača i samim igračima, dva najveća fudbalska kluba u Srbiji imaju i velika dugovanja prema državi, odnosno posredno svim poreskim obveznicima.

Partizan i Zvezda duguju milijardu dinara za porez

Od gotovo milijardu dinara duga za poreze, zaključno sa 31. oktoborom 2012. godine za koji se odnose podaci Poreske uprave, dobar deo tih potraživanja države odnose se ne kamate.
FK Partizan samo za kamate duguje 146 miliona dinara a zvezda je po istom osnovu dužna oko 55 miliona.

Sreća uz nesreći za gigante iz Humske i Ljutice Bogdana je što je država donela Zakon o uslovnom otpisu kamata i mirovanja poreskog duga, tako da im je situacija ipak umnogome olakšana.

Kako su Partizan i Zvezda, prvi prema navodima Poreske uprave a drugi prema izjavama njenog potpredsednika Nebojše Čovića, počeli da redovno plaćaju tekuće poreske obaveze, stekli su i uslove da im dug miruje a kamate se otpišu.

- Ako klub (Partizan) bude redovno plaćao tekuće obaveze, biće mu otpisano 50 odsto kamata krajem juna a ostatak na kraju 2013. godine - navode u Poreskoj upravi.

Potpredsednik Crvene Zvezde, Nebojša Čović, kaže da je slična situacija i u tom klubu, koji sa Poreskom ispravlja usaglašava stanje duga, jer je na dan poslednje deblokade računa greškom Poreskoj uplaćeno sedamdesetak hiljada dinara manje ali je to naknadno ispravljeno.

Ukoliko fudbalski klupski velikani budu redovne poreske platiše, po isteku mirovanja zaostalog duga, od početka 2014. godine, moći će da glavnicu državi vraćaju na 24 rate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
partizan crvena zvezda fudbalski klub plaćanje poreza porez poreski dug Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana