Tekst objavljen: 09.07.2013 18:00        


Njegova Svetost, Patrijarh srpski gospodin Irinej posetio je danas Srpski poslovni Klub "Privrednik" i blagoslovio kuću srpskih privrednika.

Patrijarh Irinej blagoslovio klub "Privrednik"

Članovi Kluba su sa patrijarhom razgovarali o ciljevima i zadacima koje su postavili, posebno u delu koji se odnosi na očuvanje tradicionalnih srpskih vrednosti, baštinjenju misije predratnog "Privrednika" i aktivnostima koje planiraju u oblasti društveno odgovornog ponašanja, navodi se u saopštenju.

Posebno je razgovaramo o potrebi širenja vrlina koje su vekovna karakteristika srpskog naroda, o demografskim i drugim problemima mladih, i o načinima na koje se delotvorno i u relativno kratkom roku može uticati na povratak dominacije pravih vrednosti.

Njegova svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej se podsetio i na značajnu pomoć koju su kompanije članova Kluba pružile u akciji prikupljanja pomoći za obnovu Hilandara 2004, kao i na doprinos članova Kluba radu Skupštine Društva za podizanje Hrama Svetog Save, u kome aktivnu ulogu imaju gospoda Miodrag Babić, Miodrag Kostić, Slobodan Petrović, Dušan Stupar, Milan Beko, Zoran Drakulić, Milija Babović, Obrad Sikimić i Ilija Šetka.

Predsednik Kluba Miodrag Kostić poklonio je Njegovoj Svetosti Patrijarhu Irineju monografiju u izdanju Kluba "Zadužbine i zadužbinarstvo u tradiciji srpskog naroda".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
patrijarh irinej privrednik tajkuni biznismen crkva Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana