Tekst objavljen: 24.01.2013 16:26        


Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije zatražio je od vlade i predsednika Srbije da obezbede kontinuitet rada državne kompanije Jat ervejz (Airways) i zaštite domaće tržište.

Piloti mole političare: Spasite Jat

U otvorenom pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i premijeru Ivici Dačicu, vicepremijeru Aleksandru Vučiću i ministrima finansija i saobraćaja, piloti su zatražili hitno sazivanje radne grupe koja bi trebalo da donese odluke strateške za Jat, a nije se sastala mesec dana.

- U ovom trenutku nedonošenje odluka znači onemogućavanje kontinuiteta rada jer kompanija ne može da se pripremi za letnju sezonu - ukazuje se u pismu.

Ocenjeno je da se napori za opstanak srpske aviokompanije anuliraju i predajom tržišta stranim kompanijama i od predsednika i vlade je zatraženo da hitno regulišu politiku izdavanja dozvola za letenje.

- Neodgovornom politikom izdavanja dozvola, Jatu je naneta šteta od 70 miliona dolara godišnje - naveo je Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije i dodao da se na taj način umanjuje vrednost Jata i omogućava stranim kompanijama da posluju u Srbiji bez pravnog osnova i bez plaćanja doprinosa državi Srbiji.

Sindikat pilota je zamolio predsednika i Vladu Srbije da obustave promenu bilateralnog sporazuma o vazdušnom saobraćaju sa Turskom, kojim, po oceni pilota, Turska dobija u Srbiji status kakav imaju zemlje EU.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Jat jat airways aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj državna preduzeća gubitaši piloti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana