Tekst objavljen: 26.03.2013 16:09        


Poreska uprava Srbije saopštila je da je do 30. juna produžila rok za prijavu imovine građana vrednije od 35 miliona dinara, da bi građani imali više vremena da prijave svu imovinu.

Poreznicima se javilo 365 bogataša, rok do jula

Prvobitni rok za podnošenje te informativne prijave je bio 31. mart, a Poreska uprava je do danas primila 365 informativnih poreskih prijava građana čija imovina premašuje 35 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, Poreska uprava je predložila Ministarstvu finansija promenu Pravilnika o informativnoj poreskoj prijavi, koja osim poduženja roka, sadrži i odredbu da se vrednost pojedinačne pokretne imovine koja je predmet prijavljivanja sa 100.000 dinara podigne na 550.000 dinara.

Ta uprava je predložila i izmenu Zakona o poreskom postupku i poreskoj adminitraciji, kojom bi se, ako se ta izmena usvoji, uvela i kaznena odredba da svako ko ne prijavi imovinu u određenom roku, plati kaznu od tri odsto vrednosti celokupne imovine.

Na osnovu informativne poreske prijave o imovinskom stanju Poreska uprava će raditi unakrsnu proveru imovine i prihoda poreskih obveznika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poreska uprava plaćanje poreza poreznici porez bogataši Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana