Tekst objavljen: 18.01.2013 11:11        


Od februara građani Srbije moraće da izdvoje više para za račune električne energije, pošto će struja poskupeti za deset ili dvanaest odsto, najavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Poskupljuje struja, manje jeftine struje noću

Koliko će tačno struja poskupeti još se ne zna, a ministarka veruje da će to biti u opsegu od deset do dvanaest odsto.

Ona je istakla da se čekalo sa poskupljenjem dok se ne završe socijalne karte i novi tarifni sistem.

- Socijalne karte su gotove i uredba će ovih dana biti na sednici Vlade, i na osnovu nje će 400.000 domaćinstava koja su socijalno ugrožena, moći da besplatno koriste struju i gas - kazala je ministarka i dodala da će po novom tarifnom sistemu električnu energiju najskuplje plaćati oni koji se greju na struju.

Nov tarifni sistem podrazumeva i manje sati jeftinije struje tokom noći. Po rečima ministarke, umesto odnosa cene jedan prema četiri, jeftinije i skuplje struje, odnos će biti odnosima jedan prema tri ili jedan prema dva.

Ona je potvrdila da se očekuje i poskupljenje gasa za građane. Mihajlovićeva nije htela da komentariše sukob ministarstva i preduzeća Srbijagas oko cene gasa.

- Institiramo na nekoliko stvari u Srbijagasu i EPS-u. Mi ćemo se pozabaviti troškovima Srbijagasa kako bi to preduzeće počelo da daje dobit državi - rekla je Mihajlović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

5 komentara

  1. User image
    Stevan Markov 18.01.2013 12:02

    Nadam se da su socijalne karte uradjene pravedno uzimajuci sve faktore u obzir, kao sto je i invaliditet, tj OSI cija su primanja zaista nedovoljna za izmirenje troskova struje i gasa i ostalih zivotnih potrebstina.hvala na prostoru

  2. User image
    Pera 18.01.2013 12:27

    Sve bi prihvatio da niste dozvolili da se u EPS-u (čitaj Đerdap itd.) podele po 50000 dinara svakome preko ionako nezarađene i ogromne plate. I vi ste velika laž.

  3. User image
    Marko49 18.01.2013 17:05

    Kome mazete oci. Ako tako bude pa ceo narod ce da krade struju. Pa to nije poskupljenje 10-12% vi poskupljujete nocnu tarifu za 79,17%. DA LI STE VI UOPSTE NORMALNI.Gde vi zivite, zajedno sa ovim narodom koji vas je doveo na VLAST ili negde na drugom mestu pa niste informisani. Kao dokaz evo racunice: 1 Kw skupe kosta sada 5,012 x 12% (1,12) nova cena 1 Kw 5,613 dinara podeljeno sa 2,5 (sada je 4) dobijamo cenu nize nocne tarife 2,24 dinara a sada je 1,253 to je poskupljenje za 79,17%.STO TAKO NE KAZETE NARODU PA DA GA DOCEKATE KADA KRENE SA MOTKAMA da vam pokaze za svu vasu strucnost i postenje.

  4. User image
    sandor 19.01.2013 8:09

    Nisu normalni ovi sadasnji lopovi. Dali oni znaju da narod nema para za hleb, oni dizu cene na osnvu svojih politicarskih plata. Ja neznam sta oni misle. Oci ce nam pokrast lopovi. Neka svaki politicar vrati samo 5000 evra od onog sto je pisvojio na ilegalan nacin pa nece morati da poskupi struja

  5. User image
    boris 02.02.2013 22:23

    Ipak je drzava najveci kriminalac,zelenas... kako vas bre nije sramota od ovog napacenog naroda.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
struja cena struje jeftina struja račun za struju skupa struja poskupljenje EPS Elektroprivreda Srbije energetika Zorana Mihajlović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana