Tekst objavljen: 08.04.2013 12:50        


Banka Poštanska štedionica objavila je da od ponedeljka svi klijenti Razvojne banke Vojvodine, koji su imali aktivne račune u toj banci, mogu slobodno raspolagati svojim sredstvima, u punom iznosu i u svakom trenutku.

Poštanska klijentima RBV: Pare su vam dostupne

Kako se navodi na sajtu Poštankske štedionice, ta banka je 6. aprila preuzela deo imovine i dela obaveza Razvojne banke Vojvodine u skladu sa Zakonom o preuzimanju imovine i obaveza odredjenih banaka radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Srbije.

Vlada Srbije je u petak, 5. aprila, saopstila je da će Poštanka štedionica preuzeti oko 17,5 milijardi dinara ukupnih depozita RBV zbog čega će, usled nedostajuće kvalitetne imovine oko 6,3 milijardi dinara biti pokriveno novim obveznicama Pokrajine Vojvodine (78,11 odsto) i Republike Srbije (21,89 odsto).

To je predviđeno decembarskim sporazumom vlada Srbije i Vojvodine. U skladu sa tim, kako je saopštila Vlada Srbije, Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine preuzeće deo kredita datih pravnim licima i deo poslovne mreže RBV, ukupne vrednosti identične novoemitovanim obveznicama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banka poštanska štedionica RBV Razvojna banka Vojvodine državne banke propale banke klijent banke klijenti banke štednja štediše

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana