Tekst objavljen: 26.03.2013 8:08        


Pored AIK banke i Unikredit banke, među kandidatima za preuzimanje Razvojne banke Vojvodine je i Poštanska štedionica, potvrdio je vojvođanski sekretar za finansije Zoran Radoman.

Poštanska štedionica preuzima Razvojnu banku?

Poštanska štedionica je, da podsetimo, već preuzela Agrobanku koja se, takođe, urušila zbog spornih plasmana i ogromnog procenta nenaplativih potraživanja, ali, za razliku od AIK banke i Unikredit banke, do sada nije pominjana kao potencijalni novi vlasnik RBV.

- Ime novog vlasnika se, praktično, već zna, ali ja ne mogu da saopštim o kome je reč. Rok za preuzimanje RBV je, inače, sa 31. marta pomeren za 8. april, ali bi ono praktično trebalo da bude realizovano 6. i 7. aprila - dodao je Radoman.
Da će, ipak, ona biti preuzimalac depozita Razvojne, ukazuje i sama vlasnička struktura banke.

Naime, za razliku od svih drugih zainteresovanih banaka, koje su u privatnom vlasništvu, Poštanska štedionica je potpuno u državnom vlasništvu, delom direktno, sa 45 odsto akcija, a delom kroz Poštu Srbije, PIO fond i Fond za razvoj.

Tako bi akcionari Poštanske štedionice mnogo lakše postigli dogovor oko preuzimanja depozita, nego privatni vlasnici AIK i Unikredit banke.

Međutim, Poštanska štedionica je 29. oktobra prošle godine na sebe preuzela osigurane i neosigurane depozite Nove Agrobanke u vrednosti od oko 400 miliona evra, dobro obezbeđene kredite, oko 300 zaposlenih i 60 bančinih ekspozitura. "Uhodavanje“ još traje, a rok da se praktično završi ceo posao je kraj ove godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija ekonomija banka banke državne banke propale banke banka poštanska štedionica Razvojna banka Vojvodine RBV

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana