Tekst objavljen: 11.01.2013 14:37        


Ukupno 534 zaposlenih u Razvojnoj banci Vojvodine s nestrpljenjem očekuje da se reši pitanje novog vlasnika ove kuće. Kako sada stvari stoje, moraće još malo da se strpe.

Praznici odložili rasplet za radnike RBV-a

Sve četiri banke koje su se javile kao kandidati za preuzimanje RBV-a zatražile su dodatni rok da bi se upoznale s poslovanjem kuće koju imaju nameru da preuzmu.

Deo zaposlenih preuzeće razvojni fond Vojvodine, ali njima će biti potrebno između 50 i 60 radnika. To znači da će tu biti posla za otprilike desetinu radnika stare banke. Kada su pred kraj decembra zaposleni u RBV-u protestovali i tražili da se nadležni u Pokrajini jasnije odrede prema njihovoj budućnosti, u razgovoru predstavnika sindikalne organizacije RBV-a i BOFOS-a dogovoreno je s pokrajinskim sekretarom za finansije Zoranom Radomanom da se prilikom izbora novog vlasnika prednost da banci koja je spremna da preuzme više radnika.
Istovremeno, danas treba da se održi sastanak u Agenciji za osiguranje depozita kojem će prisustvovati i predsatvnici BOFOS-a, odnosno Odbora Saveza samostalnih sindikata Srbije u bankama, osiguravajućim kućama i drugim finansijskim kompanijama.

Nakon tog sastanka trebalo bi da se zna više o uslovima socijalnog programa za zaposlene u banci koji neće naći novi posao ni u budućem razvojnom fondu Vojvodine a ni u kući koja postane novi vlasnik RBV-a.

– Ima tu nekoliko otvorenih pitanja – kaže predsednik Pokrajinskog odbora BOFOS-a Vladislav Jevtović.

– Koliko je nama poznato, za otpremnine je obezbeđeno 305 miliona dinara. Uz to, ne treba zaboraviti da zaposleni već sada imaju pravo da koriste plaćeni godišnji odmor za tekuću godinu. Ostaje da se sve to razjasni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
RBV Razvojna banka Vojvodine zaposleni bankari otkazi otpuštanja državne banke propale banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana