Tekst objavljen: 29.01.2013 8:28        


Privredna komora Beograda namerava da uđe u visoko školstvo. Prema najavama predsednika Milana Jankovića, privrednici okupljeni u PKB kupiće jedan fakultet. Koji, zasad ne nameravaju da otkriju. Ova Jankovićeva najava je iznenadila mnogobrojne članove komore

Privredna komora Beograda kupuje sebi fakultet

Jedini nagoveštaj je da je reč o fakultetu iz oblasti malog i srednjeg biznisa, građevine i informatike.

ODGOVARAJU OPISU

Na spisku akreditovanih privatnih fakulteta nekoliko njih "odgovara opisu" koji je dao Milan Janković. Tu su, na primer, dva fakulteta Univerziteta "Union - Nikola Tesla", Fakultet za strateški i operativni menadžment, Fakultet za menadžment malih i srednjih preduzeća...
- Ne mogu da otkrivam o kom fakultetu je reč, ali je on deo jednog beogradskog univerziteta. Cilj nam je da konačno školujemo kadrove za potrebe privrede, a ne za tržište rada, što rade postojeći fakulteti. Dobar primer je Privredna komora iz Pariza. Oni su vlasnici vrhunske visoke poslovne škole - kaže Janković.

Ova ideja, međutim, potpuno je nova za mnoge članove Privredne komore Beograda. Najava je novost i za Privrednu komoru Srbije.

Da zvanične promene vlasništva nijednog fakulteta nije bilo potvrđuje prof. dr Endre Pap, zamenik predsednika Komisije za akreditaciju KAPK.

- Državni fakultet svakako ne bi ni mogli da kupe. Ako su postali vlasnici privatnog fakulteta, o tome moraju da obaveste KAPK. Takva informacija još nije stigla do nas - kaže Pap.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
studenti fakultet Privredna komora Beograda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana