Tekst objavljen: 27.03.2013 9:09        


Poljoprivrednicima su ostala još četiri dana da registruju gazdinstva, a uz negodovanje zbog, kako kažu, fušerajskog i na brzinu obavljenog posla, ne u šali već u zbilji pitaju se koliko će se do kraja nedelje još raspasti brakova.

Puklo 46 seoskih brakova zbog subvencija i hektara

Naime, kako po novom pravilniku bračni drugovi mogu registrovati samo jedno poljoprivredno gazdinstvo da bi se onemogućilo da domaćinstvo dobije podsticaje za više od zakonom limitiranih stotinu hektara, mnogi su rešenje našli u razvodu.

U Udruženju poljoprivrednika Subotice kažu da je u toj opštini u poslednjih nekoliko nedelja zabeleženo 46 „paorskih” razvoda.

– Ako je ideja bila da se davanje subvencija ograniči na 100 hektara, bilo je barem dvadeset drugih, razumnijih načina od donošenja pravilnika koji tera bračne drugove da se razvedu. To je totalni promašaj – kaže Pavle Kujundžić iz subotičkog Udruženja poljoprivrednika, i naglašava da je to dovelo do velikih problema.

– Oba gazdinstva, i ono registrovano na supruga i ono čiji je nosilac bila supruga, bila su u sistemu PDV-a. Ako je ostvaren povrat tog poreza, da li će se, u slučaju ugašenog gazdinstva, tražiti da se to plati?

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
razvod Srbija seljaci agrar poljoprivrednici poljoprivreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana