Tekst objavljen: 05.02.2013 8:28        


Bivši radnici Trgovinskog preduzeća Srbija iz Kragujevca, koje je ugašeno krajem prošle godine, tužili su doskorašnjeg poslodavca, kompaniju Delez, zahtevajući da im se isplate veće otpremnine.

Radnici tuže Delez, traže po 200 evra otpremnine

Prekobrojni radnici TP Srbija koji su, u decembru prošle godine, kad je zatvoreno pet poslednjih Srbijinih prodavnica, ostali bez posla, tvrde da su od poslodavca, u okviru socijalnog programa, dobili otpremnine od po 70 evra po godini staža, iako je na snazi bio kolektivni ugovor potpisan sa ranijim poslovodstvom firme, kojim je bila predviđena otpremnina od 200 evra po godini.

Tužbe sudu, sa zahtevom da im se isplate ranije ugovorene otpremnine podnela su 102 nekadašnja radnika TP Srbija, koji se posle gašenja firme nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Iz menadžmenta Deleza su ranije na ove i slične zahteve Srbijinih radnika odgovarali da je socijalni program za zaposlene u TP Srbija urađen u skladu sa zakonima države Srbije.

Podsetimo da je TP Srbija, nekada najveće i najznačajnije trgovinsko preduzeće u centralnoj Srbiji, sa više desetina prodajnih objekata i oko 2.000 zaposlenih, privatizovana u proleće 2007, kada ju je, na aukciji, za oko 7,5 miliona evra, kupila izvesna beogradska pravnica Ana Petković.

Ona je nešto docnije prenela kupoprodajni ugovor na Miroslava Miškovića, koji je tu kragujevačku firmu, zajedno sa lancem Maksi, 2011. godine prodao belgijskom Delezu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otpuštanja otkazi zaposleni radnici Delhaize delez Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana