Tekst objavljen: 31.12.2012 7:22        


Zaposleni u Rudarskom basenu Kolubara podigli su danas prvi deo pozajmice od po 25.000 dinara. Kako je rekao predsednik Kolubarinog sindikata Miodrag Ranković, drugi deo pozajmice od takođe 25.000 dinara po zaposlenom treba da bude isplaćen do kraja marta 2013. godine.

Radnicima Kolubare po 50.000 dinara pozajmice

Dogovor o pozajmici postignut je posle pregovora sindikata i poslovodstva Kolubare sa nadležnim ministarstvima Vlade Srbije.

- Pregovore ćemo nastaviti i ja se nadam da će te pozajmice biti bespovratne kao dodatak za zimske, otežane uslove rada - kazao je Ranković. On je dodao da će se razgovarati i o povećanju iznosa za topli obrok i regres za godišnji odmor.

Sindikat najvećeg ugljenokopa u Srbiji uputio je apel radnicima da "na isplatnim punktovima popune izjavu o pozajmici i podignu novac jer se očekuje da će ta sredstva biti bespovratna".

Slično je urađeno i krajem 2011, kada su svi zaposleni u EPSu, pa i u Kolubari, primili po 50.000 dinara "iz dobiti preduzeća", pa je prosek decembarskih zarada 2011. iznosio 84.000 dinara. U Kolubari je zaposleno oko 10.500 radnika.

Kolubara je najveći ugljenokop u Srbiji, koji sa iskopanih 30 miliona tona lignita godišnje da 70 odsto ukupne proizvodnje uglja u zemlji. Od kolubarskog lignita u Srbiji se godišnje proizvede 52 odsto električne energije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sindikat Srbija pozajmice radnici kolubara

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana