Tekst objavljen: 24.01.2013 7:46        


Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) saopštila je da nije odgovorna što “ajfon” ne može legalno da se nabavi u Srbiji, reagujući na prozivke uvoznika da im preobimnom dokumentacijom i propisima onemogućava da ovaj telefon prodaju na našem tržištu.

RATEL: Nismo krivi što nema "ajfona" u Srbiji

- U medijima su se nedavno pojavili tekstovi koji govore o nemogućnosti uvoza “ajfon” uređaja u Srbiju. RATEL želi da objasni da je Ministarstvo nadležno za poslove elektronskih komunikacija donelo Pravilnik o radio i telekomunikacionoj opremi kojim su propisani uslovi koje takva oprema mora da ispuni pre stavljanja na tržište. Resorno ministarstvo je imenovalo RATEL kao telo koje ocenjuje usaglašenost radio i telekomunikacione opreme i propisalo dokumentaciju koju proizvođači ili uvoznici opreme moraju da podnesu i na osnovu koje se ocenjuje usaglašenost opreme sa pravilnikom – navodi se u saopštenju RATEL-a.

Kako tvrde u ovoj agenciji, do sada su izdali više stotina potvrda o usaglašenosti radio i telekomunikacione opreme.

- Agencija apeluje na proizvođače i uvoznike da za opremu koju nameravaju da uvezu blagovremeno dostave kompletnu dokumentaciju propisanu Pravilnikom – navode u RATEL-u.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mobilni telefoni pametni telefoni smartfon ajfon iphone ratel

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana