Tekst objavljen: 26.10.2012 11:18        


Razvojna banka Vojvodine pozdravila je odluku pokrajinskog parlamenta o dokapitalizaciji te banke i najavila da će uskoro poslovati pozitivno. Ta banka je u navela da je dokapitalizacija u najboljem interesu akcionara, klijenata i svih građana i predstavlja planirani nastavak konsolidacije banke.

Razvojna banka: Dokapitalizacija interes klijenata

- U kratkom periodu je vraćeno poverenje klijenata, depoziti fizičkih lica rastu prosečno 100.000 evra dnevno, a projektovana naplata do kraja godine je tri milijarde dinara. Banka ima ogromnu i vrednu imovinu, a jedina je banka sa sedištem u Novom Sadu i regionalnom orijentacijom - piše u saopštenju.

Dodaje se da je dokapitalizacijom obezbeđena adekvatnost kapitala, ravnopravno učešće banke na tržištu i podrška novom menadžmentu banke.

- Za akcionare ovo je značajna investicija koja će se dugoročno isplatiti, dok bi druga predložena rešenja značila višestruki gubitak za sve - ocenjuje se u saopštenju za javnost.

Naglašava se i da će novi menadžment banke uz stručnu podršku i poverenje Narodne banke Srbije (NBS) raditi na prevazilaženju nasleđenih problema, odnosno na rešavanju problema loše aktive, kontrole kreditnog rizika, monitoringa i izveštavanja.

Razvojna banka je najavila da će fokus poslovanja u narednom periodu biti usmeren regionalno na teritoriji Vojvodine, ka malim i srednjim preduzećima, poljoprivrednicima, preduzetnicima kao i stanovništvu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Razvojna banka Vojvodine RBV banke dokapitalizacija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana