Tekst objavljen: 30.11.2012 16:18        


Ministarstvo finansija i privrede i NBS rade na rešavanju svih potencijalnih problema s bankama u državnom vlasništvu. Kako je izjavio državni sekretar Vlajko Senić, jedan veliki problem je rešen, a drugi će biti rešen ovih dana, ne precizirajući o kojim bankama je reč.

"Rešili smo Agrobanku, rešićemo i Razvojnu banku"

Na pitanje da li je Ministarstvo dobilo predlog Vlade Vojvodine za rešavanje problema u Razvojnoj banci Vojvodine, Senić je kazao da u ovom trenutku može da kaže samo da se radi na rešavanju problema.

Republika ima udeo od 28 odsto, a Vojvodina 72 procenata u Razvojnoj banci Vojvodine. Dinkić je rekao da bi od kreditnog portfelja Razvojne banke Vojvodine bio formiran razvojni fond Vojvodine, u kome bi takodje Republika imala udeo od 28 odsto, a Pokrajina ostatak.
Senić je podsetio da je Vlada Srbije brzo i efikasno, bez troškova za poreske obveznike, rešila nasleđeni problem Agrobanke, koji je bio mnogo veći nego što se očekivalo.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sinoć je izjavio da je stigla inicijativa pokrajinske vlade, koja je saglasna da se osigurani depoziti Razvojne banke Vojvodine prenesu na neku drugu banku na isti način na koji su depoziti Nove Agrobanke preneti na Poštansku štedionicu.

Dinkić je naveo da su osigurani depoziti Razvojne banke Vojvodine 120 miliona evra, a da je vrednost neosiguranih depozita u toj banci oko 100 miliona evra.

Predlog je, kako je objasnio Dinkić, da Republika i Pokrajina zajednički emituju obveznice u vrednosti od osam miljardi dinara za neosigurane depozite, srazmerno udelu u toj banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Kolega 30.11.2012 19:35

    Kako ste resili Agrobanku? Tako sto ste pokrali akcionare...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Razvojna banka Vojvodine RBV agrobanka afera agrobanka nova agrobanka državne banke Vlajko Senić Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana