Tekst objavljen: 01.03.2013 15:30        


Prema Zakonu o elektronskim medijima, koji bi trebalo da bude završen naredne nedelje, biće uvedena naknada za RTS i RTV, koja će se plaćati uz porez na nekretnine, najavio je pomoćnik ministra za medije Dragan Kolarević.

RTS ćemo ubuduće plaćati uz porez na imovinu

On je rekao da očekuje da taj zakon do leta bude usvojen u parlamentu i precizirao da to neće biti porez, već naknada koja će se plaćati uz uplatnice uz porez.

Prema njegovim rečima, naknada za RTS i RTV trebalo bi da se naplaćuje po sadašnjoj ceni od 500 dinara, odnosno oko 6.000 dinara godišnje, a još nije dogovoreno da li će se naplaćivati kvartalno, ili mesečno, sa 12 pojedinačnih uplatnica.

- Cilj je da se poveća naplata naknada za RTS i RTV, da bi te kuće bile finansijski stabilne i nezavisne - rekao je Kolarević i dodao da oko 70 odsto građana plaća porez na nekretnine i da je prognoza da bi taj procenat plaćao i naknadu za javne servise.

On je naveo da pretplatu za RTS trenutno plaća manje od 35 odsto građana koji imaju tu obavezu i da se procenjuje da će naplata TV pretplate uz račune za struju biti smanjena na 25 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

6 komentara

  1. User image
    sladjana 01.03.2013 16:10

    iste normalni, ko jos toliko gleda RTS, pa svi smo na kablovsku, placamo sa paketom uz internet i imamo bezbroj kanala. Sto ne usvojite da svi koji ne rade primaju socijalu da imaju za hleba, samo da se donosi Zakon kako ce te narod jos vise osiromasitil. Zatvorite taj RTS, ima dosta drugih TV stanica koje ne traze posebne pretplate. A, koliko sam upucena od Kablovske ide jedan deo RTS-u.

  2. User image
    maniti radujko 01.03.2013 17:51

    oprem ga dobro,hhaaaaaaaahahaahaa!

  3. User image
    Zoltan 01.03.2013 21:05

    Pitam se šta će biti onima koji do sada tu obavezu nisu platili???
    Ili ćemo zaboraviti, a glup je bio ko je i do sada plaćao..
    Da li je neko pitao narod, želi li RTS?
    Da li je zadovoljan kvalitetom tog kanala?
    Mislim da bi bilo mnogo poželjnije pomoći nezaposlenima, i onima koji su bolesni, nemoćni.
    Ali....................................

  4. User image
    Mladen 02.03.2013 11:52

    Oni koji odlučuju o RTS - u ne znaju više šta ce s njim, samo da ovom inače dovoljno osiromašenom narodu izvuku još neki dinar!!
    Koliko znam dužni(navodno) su da plaćaju pretplatu oni koji imaju tarifno brojilo, čak i ako nemaju televizor... SRAMOTA!!

  5. User image
    Beba 02.03.2013 23:14

    Ne znam zasto bi placali RTS pretplatu uz porez na nekretnine.To je glupost kao i placenje uz racun za el.energiju. Mnogi imaju uvedenu kalovsku televiziju, placaju je i preko nje mogu da gledaju RTS programe.
    Kablovsu televiziju placam 695,00 RSd za 50 kanala, a RTS-u trebam da platim 500,00 RSd za 2 kanala koja uopste i ne gledam.
    Neka se RTS dogovori sa distributerima kablovske televizije i od njih traze procentualni deo za prikazivanje njihovih programa.

  6. User image
    Tv Prevaziđen 03.03.2013 21:23

    Nikada više ni jednog jedinog dinara neću platiti RTS-u po cenu i samog života! Ćao...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija porez na nekretnine porez na imovinu tv pretplata televizija Radio-televizija Srbije RTS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana