Tekst objavljen: 19.12.2012 8:23        


Prva Gaspromova benzinska stanica u Srbiji otvorena je u Beogradu, a kako je najavljeno do kraja 2013. godine biće ih oko 30. Naftna industrija Srbije će operativno upravljati mrežom benzinskih pumpi Gasprom kojih će na Balkanu do kraja 2013. godine u regionu biti oko 100.

Rusi otvorili prvu Gasprom pumpu u Srbiji (nis.rs)

Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko kaže da "nova benzinska stanica Gasprom ne predstavlja konkurenciju NIS-u, zato što su različito pozicionirane u pogledu na pružanje usluga i kvalitet goriva, jer Gasprom nudi premijum brend a NIS komercijalni“.

Dačić je naveo da je cilj Vlade Srbije da NIS bude energetski lider u regionu i dodao da će značajne prihode Srbija ostvariti od gasovoda Južni tok. - Prve godine očekuje se profit od 200 miliona evra, a kasnije po godini pola milijarde - rekao je Dačić.
Naime, na benzinskoj pumpi prodavaće se gorivo standarda minimum „evro pet“, visoko kvalitetna ulja i druga dopunska roba.

Upravljanje svim stanicama biće povereno Naftnoj industriji Srbije, čiji je Gaspromnjeft većinski vlasnik. I prihodi sa ovih pumpi ići će na račun NIS.

Premijer Srbije Ivica Dačić je rekao da je otvaranje te benzinske stanice prilika da se srpska roba plasira u regionu.

- Ovo je podsticaj za razvoj ekonomije, nova radna mesta i investitore - rekao je Dačić i dodao da je formiranje mreže benzinskih stanica dokaz uspešne ekonomske saradnje Srbije i Rusije.

- Investicijom ruske kompanije u srpsku naftnu kompaniju, NIS je postao najbolja kompanija u Srbiji. Tokom sledeće godine ruska kompanija planira investiciju od 1,5 milijaradi evra - kaže on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Dragan 19.12.2012 9:55

    Nusu 'rusi otvorili', već je NIS otvorio......pogledajte sajt 'Gazprom Neft'.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
energetika rusi partnerstvo sa Rusima gorivo benzinske stanice gasprom naftna industrija srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana