Tekst objavljen: 01.04.2013 14:48        


Kompanija SBB je od uvođenja fiksne telefonije, pre pola godine, stigla do brojke od više od 10.000 korisnika, iako još nije uvedena mogućnost prenosa broja iz jedne mreže u drugu, rečeno je u toj kompaniji.

SBB već dostigao 10.000 fiksnih pretplatnika

Direktorka kompanije SBB Dragica Pilipović Čefi je rekla da su nove korisnike fiksne telefonije počeli da dobijaju u septembru prošle godine, iako je to dugo odlagano i pomerano, a saradnja s drugim provajderima je išla sporije.

SBB nudi uslugu fiksne telefonije za poslovne i rezidencijalne korisnike po ceni od 390 dinara mesečno. Pretplata obuhvata neograničene razgovore u SBB fiksnoj mreži, 100 minuta besplatnog razgovora ka fiksnim mrežama u Srbiji i brojevima u inostranstvu, besplatne napredne funkcije i još 100 besplatnih minuta u okviru Trio paketa sa digitalnom televizijom i internetom. Cena poziva ka fiksnim mrežama je dinar po minutu, dok je ka mobilnim mrežama devet dinara, a minut poziva ka zoni jedan koja obuhvata 76 zemalja u inostranstvu je šest dinara.
Ona, ipak, kao glavni problem ističe nemogućnost prenosa broja iz mreže jednog operatora u mrežu drugog.

Kako je kazala, RATEL je prvobitno odlučio da se usluga prenosa broja uvede od 1. decembra prošle godine, ali to se nije ostvarilo, a Telekom Srbija je dobio još godinu dana rok da obezbedi sve što je neophodno.

- Nije nam drago i borimo se protiv toga svim leganim sredstvima, ali situacija je takva da se to neće ni desiti do tog novog roka - smatra Pilipović Ccefi.

Ona je kazala da je teško proceniti koliko bi ta usluga donela novih korisnika i prihoda, ali se, kako je ocenila, to odražava na celu atmosferu slobodnog tržišta i jednakih prava za sve.

- Mi bismo definitivno pobedili kada bi uslovi bili jednaki za sve - istakla je ona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sbb fiksna telefonija fiksni telefon telefonija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana