Tekst objavljen: 20.03.2013 7:46        


Princ prestolonaslednik UAE šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan zainteresovan je za kupovinu hotela na Kopaoniku koji je u posedu Jugobanke, ali planira da ga koristi samo za sopstvene potrebe.

Šeik kupuje hotel na Kopaoniku samo za sebe

- Ovakvu odluku šeik je doneo nakon nedavne posete Kopaoniku, kada je uživao u lepoti srpske planine. On je inače veliku zaljubljenik u skijanje i odlučio je da svoju "belu oazu" stvori na Kopaoniku. Na ovakvu odluku, uticala je i njegova fasciniranost gostoprimstvom kopaoničkih domaćina - navodi izvor naših novina.

Podsetimo, šeik i zvaničnici Srbije već su postigli dogovor o ulaganjima u srpski agrar i infastrukturu. U toku su pregovori Vlade Srbije sa Emiratima o sklapanju ugovora, vrednosti oko milijardu dolara. Investitori Emirata su zainteresovani da ulože u Jat i Jat teniku, kao i industriju čipova, dok je Šeik izrazio želju da uloži 150 miliona evra u proizvodnju borbenih sistema.
Šeik je ovu odluku najpre saopštio srpskim prijateljima, koji su bili oduševljeni ovom idejom.

- Pored porodice, bilo mu je važno mišljenje srpskih prijatelja, koji su bili vrlo ponosni što se prestolonaslednik Emirata, pored velikih svetskih zimskih centara u Italiji, Francuskoj ili Švajcarskoj, odlučio da svoju privatnu zimsku rezidenciju osnuje baš u Srbiji. Koliko sam upoznat, on je za ovaj objekat spreman da izdvoji i veću sumu od početnih 3,7 miliona evra - objašnjava taj izvor.

Uprkos tome što hotel nije u najboljem stanju, jer u njega godinama nije ulagano, vrhunska lokacija i kvadratura (više od 2.500 kvadrata) čine ga jednim od najboljih objekata na najpopularnijem srpskom ski-centru.

Za očekivati je da će za ovu zgradu biti zainteresovan planinski centar MK grupe Miodraga Kostića, koji ga okružuje sa tri izuzetno uspešna hotela.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Veselica 20.03.2013 12:10

    šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan voli zinske carojije za razliku od brata, koji voli sunce i leto

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kopaonik hotel šeik emirati ujedinjeni arapski emirati UAE Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana